Materialeinformation

Træet

Nikoplay’s redskaber har en lang levetid.

Redskaberne er primært fremstillet af Robinia (Robinie Pseudoacacia), som er en træsort med unikke egenskaber, når det gælder styrke og holdbarhed.

Robinia stammerne består udelukkende af kernetræ. Det er holdbarheden i forbindelse med jordkontakt, der gør Robinia specielt velegnet til brug for fremstilling af legered-skaberne, hvilket medføre meget lang levetid, uden træbehandling.

Træet er et levende materiale, hvorfor der kan opstå mindre revner med tiden. Disse revner har normalt ingen konsekvens for træets holdbarhed.

Udover Robinia benytter vi lærk eller douglas. Disse træsorter benyttes fortrinsvis i forbindelse med tag og gulve/platforme.

OVERFLADEBEHANDLING


En del af vores elementer under serien robinia.dk er malet i forskellige farver. Alle redskaber kan naturligvis leveres farveneutralt, og såfremt det ønskes, i en neutral pigmentering eller overfladebehandling.

BESLAG OG SKRUER


Nikoplay anvender primært rustfri beslag i redskaberne, hvilket sikrer en lang levetid.

TOV OG KLATRENET


Nikoplay anvender en stærk taifunwire med stålindlæg, for at sikre lang levetid samt modvirke risiko for hærværk.

FSC

Hvad er ”FSC ® ”?

”FSC®” er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. Du finder ”FSC ®”- mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed. Det kan du, fordi der i en ”FSC ®”- skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er ”FSC ®” en sikkerhed for, at dyr, mennesker og planteliv bliver beskyttet.

Du kan søge yderligere information og sikre dig at din leverandør er certificeret på: www.fsc-info.org Ved at tjekke deres COC nummer. Miljøministeriet anbefaler: ”Du bør som hovedregel altid stille krav om, at alt træ i en leverance til det offentlige skal være dokumenterbart lovligt produceret. En af de få måder du kan gøre det på, er ved at vælge ”FSC ®” certificeret træ.”